-
Překapávaná káva přes filtr V 60
Otázku turka nebo rozpustnou už dnes moc často neuslyšíme. Káva je tak oblíbený nápoj, že za poslední roky prošla rychlým vývojem směrem k široké škále možností.
-
Zapečený chřest
Je tu sezóna chřestu, což je poznat většinou na pultech obchodů se zeleninou, ale i na trzích, když se chřest objeví v každém stánku.
-
Ochucené těstíčko na smažení
Ať si vybereme vepřovou panenku, krkovici, kuřecí prsa, nebo rybí filety, vždycky nám nejvíce chutnají smažené. Na osmažení je u nás nejoblíbenější trojobal.
-
Jarní salát se sýrem cottage
Kdo má skleník nebo pařeniště, ten už určitě vyhlíží první ředkvičky nebo hlávky salátu. Oba tyto skvělé a vitamíny nadupané druhy použijeme do dnešního receptu.
-
Belgické vafle
V Belgii se vafle dají velmi pohodlně koupit na ulici. Ale když si doma uděláte vlastní a můžete si je ze zásob dozdobit, čím chcete, tak to je možná o něco lepší v...
-
Vepřové maso na cibuli
Je načase přemýšlet o obědě – na dnešek nebo na zítřek – a vymyslet zase něco jednoduchého, s čím není moc práce. A na co se nemusí ani nakupovat příliš mnoho ingrediencí.
-
Brokolicová polévka se zeleninou
Brokolicová polévka se může dělat na různé způsoby, třeba napůl s květákem, nebo jako hustý krém, kde po rozmixování není po brokolici ani památky, zkrátka jak vás napadne.
-
Vegetariánské spaghetti carbonara
Uhlířské špagety neboli spaghetti carbonara mají ve svém základu vajíčka, česnek a slaninu. Co ale dělat, když je má někdo velice rád, ale je přitom vegetarián?
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.